Image for Bliv glad i maven

Bliv glad i maven

17th marts 2017

Alle vores produkter er sammensat på grundlag af viden fundet i den ayurvediske filosofi og tradition. Heri anses fordøjelsen som særligt vigtig, da den er grundlæggende for, at du fungerer som helhed. Hver dag indtager vi føde, som vores fordøjelsessystem skal bearbejde og få mest muligt ud af, inden det skal udskilles igen. Nogle gange kan vores system dog have brug for en ekstra hånd for at arbejde bedst muligt med føden. 

Ayurveda benytter mange analogier for at sætte billeder på hvordan menneskekroppen fungerer. Én af analogierne er, at kroppen er som en smuk vase. Forestil dig, at alt det, der er grundlæggende for at du fungerer er indeholdt i denne vase. Hvis balancen mellem hvad der hældes i og hvad der hældes ud af vasen er opretholdt, så er alt godt. Hvis der derimod er ubalance, f.eks. hvis der hældes for meget i vasen, så vil den flyde over og man kan sige, at dit system derved bliver oversvømmet.
I Ayurveda findes der et Sanskrit-ord "Ama", som groft oversat betyder "giftstof". Ama er al det overskydende og overflødige, som din krop ikke benytter og derved ikke får noget godt ud af. Ama er derfor ikke noget vi ønsker at have. Ifølge den ayurvediske tradition og visdom findes der særlige urter, som afhjælper Ama: triphala og fennikel.

Triphala er Ayurvedas mest brugte formula. Det er en kombination af tre frugter: amla, haritaki og bibhitaki. Navnet er inspireret af sammensætningen, da "tri" betyder tre og "phal" betyder frugt. Den ayurvediske tradition fortæller, at triphala hjælper kroppens naturlige evne til at udskille Ama. Triphala er egnet til alle tre kropstyper: Vata, Pitta og Kapha.

På Sanskrit heddder fennikel "Shatapushpa", som betyder "et-hundrede blomster". Dette er beskrivende for de helt unikke og smukke, gullige blomster, som fennikel-planten har. Den karakteristiske fennikel-smag kommer fra et indholdsstof, der er kendt under navnet anathole. Det er også grundet indholdet af anathole, at fennikel er så brugt i den ayurvediske tradition, da det ifølge Ayurveda også afhjælper Ama.