Image for Giv dig tid til dig

Giv dig tid til dig

2nd februar 2017

Opdag vigtigheden i, at give noget tilbage til dig selv: giv dig selv mere tid, værn om og plej de ting du finder vigtige og bliv i sidste ende genforenet med den du inderst inde er.

Giv dig selv plads til at blomstre
Vi kender det alle: når vi giver os selv tid til at lave de ting vi bedst kan lide, og de ting der afstresser, afslapper og glæder os, så hjælper det til at fornye, hele og genskabe vores reserver af energi.
Selvom "mig-tid" ofte bliver skrottet til fordel for andre forpligtelser, så er der altid måder hvorpå du kan gøre "mig-tid" en realitet og en prioritet:

Hvad har du lyst til at lave?
Hvis du havde 5 minutter, en eftermiddag eller endda en hel weekend uden planer, hvad ville du så lave? Hvad kunne få dig til at føle dig fornyet, afslappet og glad? Skriv dine svar ned og få puslet dem ind i din kalender.

Skab et dagligt ritual for dig selv
Meditation, et karbad, en gåtur i naturen eller en hyggestund med tæppe og en kop Pukka-te. Det er stunder som disse der betyder noget. Find frem til hvad du har mest brug for og lyst til i hverdagen.

Tænk over hvor ofte du siger ja
At sige ja er en fantastisk egenskab, undtagen når du så aldrig siger nej og alle forpligtelserne ophober sig. At vælge sine ja'er med omhu kan gøre det hele lidt nemmere og give dig mere tid til at fokusere på de udvalgte ting og dig selv.

Plej dine relationer
Selvom de ofte kræver tid, tålmodighed og nogle gange kompromiser, så giver de stærke, sunde relationer os en stor del glæde og lykke, og giver dybde til både det fysiske og det spirituelle velvære.

Et godt grineflip. et kærligt smil, et varmt kram eller en skulder at græde ud ved. Dem der støtter op om os danner ofte fundamentet for at vi kan realisere os selv og opnå vores fulde potentiale.

Genfind relationen til dig selv
Den gamle visdom Ayurveda fortæller, at for at kunne skabe balance og velvære i dig selv, dvs. både i fysisk og mentalt, må vi først og fremmest lære at lytte til vores egne kroppe.
Selvom vi alle er vidunderligt unikke, deler Ayurveda os op i tre hovedgrupper: Vata, Pitta og Kapha - også kendt som doshaer. På vores engelske side, kan du tage en dosha-test og blive klogere på hvilken dosha der er mest dominant hos dig. Klik her.

Skab det liv du elsker gennem intuition
Hvis du følger den vej gennem livet, som din intuition viser dig, så kan du lære grundlæggende og vigtige ting, som ingen andre kan fortælle dig.
Den "indre stemme", der bare ved ting, kan guide os til mennesker, begivenheder og viden, som vi vil finde yderst vigtige og lærerige.
Det kan være svært i starten, men at lægge en dæmper på den indre kritiker og i stedet bruge tid på at lytte til hjertet, kan give dig utroligt meget.

Dine mål
At bruge energi på de positive tiltag i livet, kan være lige netop dét skub du har brug for til at bevæge dig frem mod dine mål og drømme.

Det kan sagtens være små tiltag, som er mulige at udføre på daglig basis. Forestil dig, at hvert enkelt tiltag er et lille frø du har sået og at du har al tro i verden på, at det frø vil gro og blomstre.

Her er nogle ideer til gode tiltag, der kan hjælpe dig til at opnå dit fulde potentiale:

  • Jeg vil prioritere "mig-tid"
  • Jeg vil vise min krop kærlighed med sund, nærende mad
  • Jeg vil give mig tid til at fortælle mine kære, hvor vigtige de er for mig
  • Jeg vil undgå at sidde med min mobil/tablet/computer hele aftenen
  • Jeg vil stå tidligt op og tage mig tid til at nyde morgenstunden
  • Jeg vil åbne mit hjerte og mit sind for at lære noget nyt i dag

Selv hvis dit langsigtede mål er uklart, så kan disse små dagligdagstiltag bringe klarhed, positivitet og målsætning ind i dit liv.

Husk, at det først og fremmest handler om, at du skal genforenes med den du er, så uanset hvad: giv dig tid til at gøre netop det, der giver dig sundhed og glæde i dit liv.